top of page
  • Writer's pictureUlla Hirvonen

Voimaannu Negatiivisten Tunteiden Kohtaamisella & Toisten Auttamisella

Tahdotko toiselle hyvää?
Iloitsetko toisten onnistumisista?
Haluatko auttaa toisia menestymään?
Oikeasti, aidosti?

Usein on hyvä aikomukset, mutta jokin kuitenkin kolahtaa ikävästi ehkä sisimmässä. Sanon EHKÄ, ei siis välttämättä. Mutta, jos, niin mikä kolahtaa?
Onko se kateus, itsensä huonommaksi kokeminen, epävarmuus omasta tekemisestä vai mikä?


Älä ohita tuota tärkeää hetkeä. Pysähdy välittömästi ja ota aikaa kääntyäksesi sisäänpäin. Kuuntele itseäsi rauhassa ja ole avoin vastauksille. Totuus saattaa aluksi tuntua vaikealta, mutta sen kohtaaminen on olennaista. Korostan voimakkaasti, kuinka tärkeää on olla raadollisen rehellinen itselleen. Tiedän, että se ei ole helppoa tai miellyttävää, mutta se on välttämätöntä, erityisesti jos haluat lisätä itsetuntemusta, vahvistaa itsetuntoa ja kulkea omalla polullasi aitona itsenäsi sekä toteuttaa omaa tehtävääsi

Miksi? Jos et voi olla totuudellinen itsellesi, miten sitten muille?
Siksi, että opit tuntemaan itsesi syvemmin. Opit ottamaan vastaan kaikki tunteet mitä itsellä on.
Kaikki tunteet on yhtä arvokkaita. Opit kuulostelemaan, mitä ne viestittävät itsellesi, ei kellekään muulle. Opit koko ajan syvemmin tuntemaan todellista aitoa itseäsi.

Mitä esim. kateus voisi kertoa;
  • kaipaat tuota itse omaan elämääni

  • heijastaa omia tarpeita, toiveita ja unelmia

  • minäkin pystyn tuohon-ajatus, nostaa omaa pystyvyyttä

  • vahvistaa omaa motivaatiota omalla polulla

  • oma itsetunto kaipaa vahvistusta

  • muistuttaa, että jokaisella on oma ainutlaatuinen elämä

  • herättää itsemyötätuntoon ja myötätuntoon toisia kohtaan.Vain pysähtymällä ja kääntymällä itseen päin, kuulee omat vastaukset. Kiireessä ja stressissä huomio suuremmaksi osaksi on itsestä poispäin, eikä kuule omaa totuutta, omaa ääntä. Stressissä huomio suuntautuu usein toisiin ja esim. kateus laittaa toimimaan itsestä poispäin syytellen toisia, haukkuen tai paheksuen muita. Tuoko tämä hyvää olo? Niinpä.

Voitko ajatella tilannetta, jossa haluat auttaa toista - olipa kyseessä ystävä, tuttava tai tuntematon? Haluaisit todella edistää heidän asioitaan ja auttaa vilpittömästä halusta, ilman mitään odotuksia tai vastapalvelun kaipuuta, vain puhdasta auttamisen iloa sydämessäsi. Oletko jo kenties kokenut tuollaisia tilanteita?

Fiilis itsellä on aivan varmasti ihan erilainen kuin se, että lähtee paheksumaan, puhumaan negatiivisesti tuosta henkilöstä jne. Olet varmasti kuullut sanonnan "mitä antaa, sitä saa takaisin", mutta elämässä se voi palautua luoksemme odottamattomilta tahoilta...ja ilman odotuksia ja oikeaan aikaan.

Kuinka paljon parempi maailma olisikaan, jos meillä olisi enemmän tekoja, jotka ilmentävät toisten tukemista, rohkaisua ja hyvien toiveiden lähettämistä? Sinä ja minä voimme omalta osaltamme vaikuttaa tähän omassa elämässämme. Monet tekevät jo hienoa työtä, ja siitä kiitos... mutta voimme tehdä vielä enemmän, voimakkaammin.


Toivotan kaikille runsaasti hyvää ja menestystä... olen aina halunnut parasta muille, mutta olenko toiminnassani arjessa asti ollut riittävän näkyvä? Rehellisesti sanottuna, liian harvoin. Tähän aion nyt tehdä muutoksen omassa elämässäni.

Olen päättänyt antaa enemmän aikaa auttaakseni muita menestymään ja löytämään onnen omalla polullaan, käyttäen joustavasti sopivia keinoja eri tilanteisiin. Haluaisin myös kannustaa sinua liittymään tähän pyrkimykseen. Yhdessä voimme tehdä maailmasta paremman paikan, missä ikinä kuljemmekin.


Ratkaisukeskeinen terapeutti
Ulla Hirvonen

Tee hyvää aina kun se on mahdollista -se on mahdollista aina!


Lämmöllä,

Ulla Hirvonen36 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page